Pla de transmissió de la màquina de bufat de tipus de tambor

Transmissió d'engranatges plegables

4.jpg

Els principals avantatges de la transmissió d'engranatges són els següents: 1 La relació de transmissió instantània és constant, l'operació és estable, la transmissió és precisa i fiable, i l'espai pot transmetre el moviment i la potència entre dos eixos; 2 És adequat per a una àmplia gamma de potència i velocitat, i la potència té un valor reduït a zero. A desenes de milers de quilowatts, velocitat perifèrica de molt baixa a 300m / s; 3 d'alta eficiència de la transmissió, η = 0.92 ~ 0.98, en la transmissió mecànica utilitzada habitualment, l'eficiència de la transmissió d'engranatges és major; 4 vida útil fiable i de llarga durada; Estructura compacta i petita.


Els principals desavantatges de les transmissions d'engranatges són: requisits elevats per a la precisió de fabricació i instal·lació, fabricació d'equips especials, alt cost i no adequada per a la transmissió entre dos eixos a distàncies llargues.


Els requisits bàsics que ha de complir la transmissió d'engranatges són: 1 La relació de transmissió instantània és constant, i l'impacte, vibració i soroll són reduïts, la qual cosa garanteix una millor estabilitat de la transmissió i una major precisió del moviment. 2 Sota la premissa de petita grandària i pes lleuger, la roda Les dents tenen una alta resistència, bona resistència al desgast, una gran capacitat de suport i poden aconseguir la vida laboral esperada.


Corretja de corretja plegable


Els avantatges principals de la unitat de corretja: 1 amortiment i absorció de xoc, transmissió llisa, baix soroll; 2 corretges per força de fricció, lliscament entre la corretja i la superfície de contacte de la polea durant la sobrecàrrega, per evitar danys a altres parts; 3 és adequat per al moment central de dos eixos Majors ocasions; 4 estructura senzilla, fabricació, instal·lació i manteniment són més convenients, de baix cost.


Desavantatges de la unitat de corretja: 1 no pot garantir una relació de transmissió precisa; 2 necessita una força de tensió més gran, augmenta la força de l'eix i el coixinet; 3 la mida total del dispositiu de transmissió és més gran, no prou compacte; 4 corretges de corretges Eficiència de transmissió més curta i baixa.


Tenint en compte les característiques anteriors, la unitat de corretja és aplicable principalment a: 1 ocasions d'alta velocitat, que s'utilitzen principalment per a la sortida de la primera etapa de la sortida del motor principal. 2 transmissió de potència mitjana i petita, generalment no superior a 50 kw. 3 La ràtio de transmissió generalment no supera els 7 i el màxim 10. 4 La relació de transmissió no requereix una precisió molt precisa.


Unitat de cadena plegable


La unitat de cadena té algunes característiques de la unitat de corretja i de mallat. Els seus avantatges són: la unitat de cadena no té elàstic lliscant i lliscant, pot mantenir una ràtio de transmissió mitjana precisa; la mida de la transmissió és compacte; no requereix una gran tensió, actuant sobre l'eix La càrrega és petita; la capacitat de suport és gran; l'eficiència és alta (η = 0,95 ~ 0,98). Al mateix temps, l'energia de transmissió de la cadena absorbeix la vibració i modera l'impacte, l'estructura és senzilla, el cost del procés és baix, la precisió de la instal·lació és baixa i és adequada per a la transmissió amb una gran distància del centre i pot funcionar amb duresa Entorns com alta temperatura, alta humitat i contaminació d'oli pesat.


Els desavantatges de la unitat de la cadena són: no prou suaus durant l'operació d'alta velocitat; impacte i soroll a la unitat; no adequat per al seu ús en transmissions on la càrrega canvia i reverteix ràpidament; només es pot utilitzar per a la transmissió entre eixos paral·lels; la precisió de la instal·lació i la ràtio de costos de producció.


Ocasions aplicables per a la unitat de cadena: àmpliament utilitzat en transmissió amb una gran distància de centre, multi-eix i relació de transmissió mitjana. La transmissió de la cadena es pot utilitzar per a una transmissió de tipus obert amb un entorn deficient, de baixa velocitat i de gran resistència, i una bona transmissió d'alta velocitat de lubricació. La potència de transmissió de la cadena de rodets sol estar per sota de 100 kw, la velocitat de la cadena és inferior a 15 m / s, la relació de transmissió I <=> En l'actualitat, la seva potència màxima de transmissió pot arribar a 500 kw i la distància màxima del centre pot arribar als 8 m.