Quina diferència hi ha entre la màquina explosiva i la sorra?

El peening Shot és un procés d’enfortiment de la superfície que s’utilitza àmpliament a la indústria. El seu equip és senzill, de baix cost, no restringit per la forma i la posició de la peça, fàcil d’operar, però l’ambient de treball és pobre. El peening a trets s’utilitza àmpliament per millorar la resistència mecànica de les peces, així com la resistència al desgast, la resistència a la fatiga i la corrosió. També es pot utilitzar per estapar, descalçar i eliminar tensions residuals en fosa, forja i soldadura.

未标题-1

L'explosió de sorra utilitza el vent o l'aire comprimit a alta pressió com a potència, i la voladura és generalment un volant giratori d'alta velocitat per projectar la sorra d'acer a gran velocitat. L’eficàcia d’explosió de trets és alta, però hi haurà punts morts, mentre que el peening shot és més flexible, però el consum d’energia és gran.

Tot i que els dos processos tenen diferents potències i mètodes de reacció, tots dos tenen com a objectiu un impacte d'alta velocitat a la peça i els seus efectes són bàsicament els mateixos. En comparació, el granallatge és relativament fi i fàcil de controlar la precisió, però l'eficiència no és tan alta com la granallada i la forma és complexa. Les voladures de petites peces són més econòmiques i pràctiques, i és fàcil controlar eficiència i cost. Es pot controlar la mida de partícula del tret per controlar l'efecte polvoritzador, però hi haurà angles morts, adequats per al processament per lots de peces amb una sola forma.

L'elecció dels dos processos depèn principalment de la forma i l'eficàcia de processament de la peça.